Bedrijf Regenwater infiltreren

Bedrijfsgebouwen hebben vaak een groot dakoppervlak en bestrating om het gebouw heen waar enorm veel regenwater vanaf kan komen. De overheden (gemeente, provincie en het Rijk) vragen of eisen een goede verwerking van al dit water.

Hemelwater (regen, hagel en sneeuw) infiltreren is een goede manier om dit te realiseren. Een krattenveld is één van de mogelijkheden maar infiltratie onder de bestrating is ook een goede optie. Wat zijn nu voor uw bedrijf de mogelijkheden? Dit hangt af van een aantal factoren. De capaciteit van het infiltratie veld moet groot genoeg zijn voor de berging van het water waarna het kan infiltreren in de grond. Daarnaast speelt de waterdoorlatendheid (K-waarde) van de bodem een grote rol, leem en kleigronden zijn niet of minder goed geschikt voor infiltratie. RondomRegenwater onderzoekt wat de mogelijkheden zijn.

Infiltratie kratten zijn gemaakt van een sterke kunststof en zijn leverbaar in allerlei kwaliteiten, waar auto's of vrachtwagens komen moeten de kratten vanzelfsprekend veel sterker zijn dan waar alleen voetgangers zijn. Daarnaast is een filter en bladvang nodig om verontreiniging te voorkomen. Geotextiel rondom het infiltratie veld voorkomt dat er van buitenaf aarde in kan komen. Dit zijn enkele aspecten van het totaal aan werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
RondomRegenwater hanteert de A t/m Z werkwijze, dit houdt in dat wij het gehele project verzorgen, met kundige gemotiveerde mensen, afgestemd advies, duidelijke afspraken, wij gebruiken uitsluitend goede(gekeurde) producten. 
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

contact

Kunnen wij u helpen?