Wat zijn Infiltratiekratten?

Infiltratiekratten zijn stevige, kunststof kratten die regenwater tijdelijk opslaan en langzaam laten infiltreren in de bodem. Ze zijn leverbaar in verschillende kwaliteiten, afhankelijk van de belasting die ze moeten dragen. Voor gebieden waar zware voertuigen zoals vrachtwagens rijden, zijn sterkere kratten vereist, terwijl in een tuin of voetgangerszone lichtere kratten volstaan.

Hoe werkt een infiltratiekrat?

Een infiltratiekrat werkt door hemelwater op te vangen en geleidelijk in de grond te laten infiltreren. De capaciteit van het infiltratieveld moet groot genoeg zijn om de wateropslag te beheren. De waterdoorlatendheid van de bodem speelt een cruciale rol in het succes van het systeem. Vooral leem- en kleigronden, die een lage K-waarde hebben, zijn niet of minder geschikt voor infiltratie. Deze bodems hebben van nature een slechte doorlatendheid, waardoor regenwater moeilijk kan wegzakken. In dergelijke situaties kan een ander type regenwateroplossing of aanvullende maatregelen nodig zijn om ervoor te zorgen dat het water effectief wordt afgevoerd.

Infiltratiekratten, en of wel  de drainagekratten

Rondom Regenwater is uw specialist in infiltratiekratten

Het installeren van infiltratiekratten in uw tuin is een goede keuze als u wateroverlast wilt voorkomen en het grondwaterpeil op natuurlijke wijze wilt aanvullen. Rondom Regenwater onderzoekt de mogelijkheden voor een op maat gemaakte oplossing, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden van uw locatie, zoals de bodemgesteldheid en het te infiltreren oppervlak.

Rondom Regenwater hanteert een A tot Z werkwijze, wat betekent dat wij het volledige project verzorgen. Van een grondige analyse van de bodem tot de installatie van de juiste infiltratiekratten en bijbehorende systemen, zoals filters. Wij bieden afgestemd advies, duidelijke afspraken en werken uitsluitend met gecertificeerde, hoogwaardige producten.

 

Belangrijke overwegingen bij infiltratiekratten

Om te voorkomen dat verontreinigingen het systeem verstoren, is het essentieel om een filter, bladvang en ook een ontluchtingsput te installeren. Daarnaast zorgt geotextiel, dat rondom het infiltratieveld wordt aangebracht, ervoor dat er geen grond van buitenaf in het systeem komt. Dit bevordert de efficiëntie en levensduur van de infiltratiekratten. Vooral in gebieden met leem- of kleigronden is het van belang om extra aandacht te besteden aan de bodemgesteldheid en mogelijke oplossingen voor drainageproblemen.

Wij adviseren u graag bij de juiste infiltratiekratten
Wij adviseren een op maat gemaakte oplossing waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden van uw locatie, zoals de bodemgesteldheid en het te infiltreren oppervlak.

Medewerker Rondom Regenwater